Pojdi na glavno vsebino

V šolo brez Alergij

V šolo brez Alergij

Naj za darilo vsem otrokom in zaskrbljenim staršem za 1. september podarim tale članek. Kaj če je letos lahko drugače?

Imaš tudi ti alergijo?

Danes je v šoli poseben tisti otrok, ki NIMA alergije. V zadnjem času se je število ljudi, ne zgolj otrok, z različnimi alergijami alarmantno povečalo.  

Od konjuktivitisa, celijakije, dermatitisov, rinitisov in astme, imamo potem še alergije na to in ono, kot da je to nova moda. Skoraj si že čuden, če nimaš svoje različice.  

Tudi sama sem si lansko poletje skreirala alergijsko reakcijo. Ne bodimo skromni, recimo temu kar urtikarijo in to od pet do glave. Prijatelji me hecajo, da vedno kreiram na polno, kar je verjetno res in se žal pozna tudi pri tistih malo manj brihtnih kreacijah.  

Kot Access Bars terapevtka sem pri odpravi alergij pomagala že številnim svojim klientom, zdaj pa sem bila na vrsti sama.  

In kaj sem naredila?  

Začela sem si postavljati briljantna Accessova vprašanja: "Komu to pripada? Česa se zavedam? Telo, kaj mi sporočaš? Telo, kakšno zavedanje mi želiš podariti, ki ga nisem voljna prejti? Kaj je prav s tem, pa tega ne dojamem?"

Na ta način sem prišla do zavedanja, ki mi je omogočilo, da se je moja koža čez noč povrnila v normalno stanje, brez kakršnihkoli injekcij ali umetnih zdravil. Da se nisem izpraskala do kosti, mi je pomagal zgolj koncentrat soka črnega ribeza.  

Če smo iskreni: tako pri alergijah, kot tudi pri čemerkoli v življenju vam lahko pomaga karkoli, za kar se boste pač odločili, da vam bo pomagalo. Placebo efekt in podobno. Vprašanje pa je, koliko časa boste zdržali, predno se vam zadeva ne ponovi ali dokler se ne pojavi kaj novega? 

S tem člankom bi vas rada povabila v nekaj več, v nekaj drugačnega.  

Ena od ključnih stvari pri vsem skupaj je, da se ne glede na to, kaj se vam dogaja, nikoli za nič ne obsojate, niti ne razmišljate, kaj ste naredili narobe. Vse to so namreč avtomatizmi ter zaključki osnovani na tej realnosti, ki nas imajo ujete in ki zagotovo situacije ne bodo izboljšali.  

Vsak zaključek ali odločitev je namreč omejitev in ni resničnost.

Če se npr. odločite, da ta alergijska reakcija pomeni, da ste alergični na vse, kar ste tisti dan pojedli in da tega nikoli več ne boste smeli zaužiti, boste to tudi zares ustvarili. 

Ozavestite lahko, da si vse v svojem življenju skreiramo sami. In enako lahko prav zato tudi vse odkreiramo oziroma spremenimo.  

Tudi sama takrat nisem naredila panike niti se nisem odločila, kaj vse je narobe z mano ali mojim telesom. Niti nisem šla googlat, kaj bi to lahko bilo in kaj vse to lahko pomeni, ker bi si, po vsej verjetnosti, potem skreirala tudi še vse tisto, kar bi prebrala.  

V zvezi s svojo situacijo nisem naredila nobenega zaključka, postavljala sem si zgolj vprašanja.

In ravno to se mi zdi ključno!

Kaj če bi si začeli postavljati vprašanja o tem, kaj lahko spremenimo, namesto, da iščemo ali izumljamo dejavnike, ki povzročajo alergije?  

Kaj če v resnici obstaja samo ena alergija?  

Kaj če je vsaka alergija enaka alergija, in sicer alergija na ta svet, na takšnega, kot je ta trenutek? Na vse neumnosti, ki se jih gremo tukaj? Na vse obsodbe in neprijaznosti, ki se dogajajo? Na stres in hektiko, ki uničujeta kvaliteto bivanja? Na vse, kar ste se odločili, da "morate" narediti, da boste nekaj vredni? 

Na koga ali kaj ste torej alergični?

Vas zavedanje lastnega ali otrokovega telesa opozarja, da je potrebno nekaj spremeniti? 

In kaj če rešitev ni nekje daleč zunaj, temveč v vas samih? Je zdaj čas, da se začnete bolj poslušati in delovati iz zavedanja?  

Nam je čudežno zdravilo že ves čas dostopno?

Vas zanima kaj je protisredstvo in najhitrejše ter najučinkovitejše zdravilo za vsakršno alergijo?

ZAVEDANJE. Vendar žal, tudi tega ne more jemati vsak, ampak zgolj tisti, ki si to izbirajo.

Njegovi stranski učinki pa so tukaj zagotovljeni, in sicer povečanje možnosti in boljša, lahkotnejša izkušnja bivanja. Predno ga vzamete pa obvezno vsaj 10x preberite mantro: Vse življenje prihaja k meni lahkotno, radostno in veličastno.™ posvetovati pa se vam ni potrebno z nikomer. 

Če ste že prebrali vse do sem, ste eden tistih pogumnih, ki nekje globoko v sebi veste, da je mogoče nekaj drugačnega.

Morda samo do zdaj niste vedeli, kako to izbrati ali ustvariti.

Nič hudega, zdaj boste lahko. 

Članek: Kaj pa je zavedanje in kako ga izbrati?

Drugo protisredstvo vsem neumnostim, ki se jih gremo je, da začnete bolj uživati v svojem življenju.

Kaj če bi si to dovolili in bi postali resnični hedonisti na vsakem koraku?

Če bi namesto bolečine in trpljenja iskali užitek v vsem in povsod, bolezni in alergije ne bi mogle soobstajati skupaj s tem.

Zanimivo je, kako nekateri ljudje ne vedo, kaj pomeni hedonizem, o trpljenju pa so vsi dobro podučeni, pa ne samo to, celo strinjajo se, da je to resinčnost na tem planetu in zgolj s tem, to ohranjajo v obstoju. Sama si ne želim sveta, kjer je potrebno trpeti.  

Kaj pa vi?

Otroci, ki se zdaj rojevajo na ta svet so zagotovo zelo drugačni in nas vabijo, da spremenimo stare vzorce delovanja. Oni bodo še hitrje dobili alergijo, če jih ne bomo začeli upoštevati in obravnavati na način, kot si zaslužijo biti obravnavani in ne, kot da smo največji neumneži. 

Vsak otrok bi moral biti opolnomočen na način, da bi znal prepoznati svoje lastno vedenje ter mu slediti. 

In začne se z vami ter vašo izbiro zavedanja. Samo če ga boste sami izbrali imeti, boste lahko povabilo za vse ostale, da izberejo drugačne možosti.

Ste torej ZA, da tukaj ustvrimo nov svet, kjer se bomo lahko vsepovsod počutili tako lahkotne, kot se zdaj počutimo samo sredi gozda ali v družbi majhnih otrok?

Meni so pri  kreiranju tega velik doprinos Access Barsi in vsa ostala Accessova orodja.

Če vas je tale članek navdihnil, da izberete več zavedanja, obiščite kakšno Accessovo delavnico v svoji bližini, kjer boste spoznali orodja za lahkotno življenje. Priporočam, da si privoščite kakšen Access Bars tretma in raziščete, kako ta tehnika deluje za vas. Vabljeni tudi na moje delavnice v Ljubljani. 

Se veselim srečanja v živo z vsemi, ki vam je mar za ta svet in veste, da obstaja nekaj drugačnega. 

Nadja Ogrinc

Povejte naprej:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...