Pojdi na glavno vsebino

Kakšno je vaše življenjsko poslanstvo?

Kakšno je vaše življenjsko poslanstvo?

Skoraj celo življenje sem poslušala ljudi, ki so govorili, kako so srečni, ker so našli delo, s katerim opravljajo svoje življenjsko poslanstvo. To so govorili profesorji, po televiziji sem to slišala od nekaterih pevcev, predavateljev, zdravnikov, izumiteljev itd.

Skratka od kogarkoli, ki je užival v svojem delu in se morda čutil še pomembnega.

Tudi sama sem si želela, da bi našla svoje življenjsko poslanstvo.

Danes mi gre ob tem kar na smeh, ker vem, kako velika omejitev je lahko vse to. Dolgoletno iskanje življenjskega poslanstva in nezadovoljstvo z okrepljenim občutkom krivde, ker ga še vedno nismo našli, je dobesedno zapor pred polnostjo življenja in radostjo v vsakem trenutku.

Kaj je sploh življenjsko poslanstvo?

Zame je to nenehno raziskovanje življenja, preizkušanje vedno novih stvari in delovanje onkraj vseh omejitev ter zastavljenih vzorcev.

Jaz si tega nikakor ne predstavljam kot 50 letno opravljanje enega poklica, za katerega mislim, da ga najboljše obvladam in ki mi je všeč.

Kaj, če vam je v resnici lahko všeč več stvari in kaj, če jih je neskončno? Kaj, če lahko vsak dan odkrijete nekaj, kar vas veseli? Kaj če vam tega ni treba večno početi, ampak lahko svoje izbire spreminjate, kolikor želite?

Že samo s tem, ko bivate in ste prisotni v svojem življenju, opravljate največje življenjsko poslanstvo. Zavedajte se, da vam ni potrebno nič narediti in da se lahko prenehate za karkoli boriti ter iskati vaše življenjsko poslanstvo.

Kaj, če ste ga že našli in to pomeni, da lahko takoj začnete živeti sebe in izbirati stvari zase? Bodite hvaležni zase, za vse, kar ste, brez kakršnegakoli sojenja. Lahko ste hvaležni za vso vašo preteklost.

Za vse, kar ste si ustvarili, bodite hvaležni, ne iščite razlogov in se ne krivite, ker bi lahko kdaj naredili kaj drugače. Vse vaše pretekle izbire so vas pripeljale do tega trenutka, ko lahko ozavestite, da imate sebe in s tem vse potenciale, da karkoli spremenite in si ustvarite življenje, ki si ga resnično želite.

Kot vedno zapišem, vprašajte se: “Kaj si v življenju resnično želim?” in prepustite vesolju, da vam to pokaže v nepredstavljivi obliki, ki je najboljša za vas. Ne iščite definiranih odgovorov.

Vse, česar se lotite in karkoli že počnete, naj vas polni, naj vam bo v veselje in naj bo doprinos k vašemu življenju. Nehajte se obremenjevati ali je vaše početje za koga koristno ali ne. Ko si vedno znova izbirate zase in ko s svojo energijo spreminjate in vsakič vse na novo doživljate, ste največji doprinos sebi in celemu svetu.

Torej, upam, da ste ozavestili, da ne potrebujete v vaši službi iskati svojega življenjskega poslanstva. Če vam je delo, ki ga opravljate finančno ali kakorkoli doprinos za vaše življenje, to še naprej počnite. Če bi se radi pri delu bolj zabavali, si to enostavno dovolite.

Kolo

Odmislite vsa prepričanja in definicije o vaših nalogah in sodelavcih. Dovolite si presenečenja. Bodite v dopuščanju, saj se vse in vsi ves čas spreminjamo. Zgodi se vam lahko, da se bodo ljudje, katere ste določili za živčne in nesramne, do vas začeli popolnoma drugače obnašati.

Spremenite pogled na situacijo in zaznajte, kako je najboljše, da vsak trenutek reagirate. Ne delajte si planov, ampak si dovolite živeti v trenutku in vedno zaznajte, kaj je najboljše, da naredite.

Življenje postane igra, ko si dovolite na vsak dogodek pogledati s čisto druge perspektive. Kaj, če vam nekdo, ki je do vas nesramen, s tem sporoča, kako vas ima v resnici zelo rad?

Začnite se igrati in če zaznate, da vam bo lažje, da si kdaj situacijo razložite na popolnoma drugačen način, si to tudi dovolite!

Zakaj bi se jezili ali živcirali, če nam to ni všeč in če je vse izbira? Vedno si lahko izberete radost.

Če vam je to lahkotneje, kaj še čakate?

Povejte naprej:


Oznake: življenjsko poslanstvo življenje osebna rast zavedanje uživanje raziskovanje radost

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...