Pojdi na glavno vsebino

Access v šolah

Access v šolah

Eden mojih projektov je tudi projekt Mladi kreatorji, ki ga izvajam na različnih slovenskih srednjih šolah in gimnazijah. Namen celotnega projekta je opolnomočanje srednješolskih otrok na način, da jih seznanim z orodji Access Consciousnessaa, za zavestno kreiranje svojega življenja.

Z delavnicami Smisel življenja je kreiranje, ki jih izvajam po šolah, želim dijake povabiti k raziskovanju, česa vse so zmožni ustvariti, ne samo v njihovih življenjih, ampak tudi na svetu.

S pomočjo osnovnih orodij in tehnik Access Consciousnessa jim odprem drugačen pogled na življenje. Sama sem se z Accessom srečala pred dobrimi tremi leti, ko sem bila še gimnazijka in to mi je totalno spremenilo življenje ter mi odprlo vrata v svet drugačnih, lahkotnih, ekspanzivnih možnosti. Danes držim vajeti svojega življenja v svojih rokah in si kreiram stvari, ki so mi bile včasih nepredstavljive.

Projekt Mladi kreatorji je povabilo, da začnemo izbirati nekaj več in da se skupaj premaknemo onkraj strahu – v svet neskončnih možnosti.

Ko spustimo vse zidove in smo voljni ozavestiti kapacitete in talente vsakega od nas, lahko postanemo voditelji svojih življenj.

Z orodji Access Consciousnessa lahko vsak prepozna svoje vedenje in začne delovati na svoj unikaten način, tudi pri učenju in prejemanju novih informacij.
 
S tem bomo razbili omejenost, ki je vse prevečkrat vodilna miselnost izobraževanja in je naravnana po principu: »Sedi, bodi pri miru, bodi tiho in se nauči vse, kar so ti povedali. Uči se za test. Zapomni si odgovore. Barvaj znotraj vrstic. Ne razmišljaj izven okvirjev. Ne sprašuj preveč vprašanj. Ne izstopaj. Ne bodi preveč drugačen. Delaj, kar so rekli.«
 

To veliko otrok omeji, ker se zaradi primerjanja z ostalimi in ne prepoznavanja svoje drugačnosti ter svojih kapacitet zaustavijo, pomanjšajo in potlačijo svoje vedenje. 

 

Moj cilj je dijakom pokazati, kako si lahko s preprostimi orodji in z zavedanjem pomagajo, da bodo lahko šolski sistem dojemali in uporabili na način, ki jim bo doprinos. 

Kako bi bilo živeti na svetu, kjer je vsak otrok opolnomočen in bi vedel, da lahko ustvari vse, kar si izbira? V svetu, kjer bi imeli vsi otroci orodja, ki bi jim omogočala, da to ustvarijo? In kaj če je zdaj čas? Kaj če je nova vizija, nove možnosti in nova prihodnost za izobrazbo naših otrok pripravljena za nastanek? Bi jo izbrali? Zase? Za svoje otroke?

Kaj je še mogoče za šole in otroke v Sloveniji in po svetu?

Nadja

Povejte naprej:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...