Pojdi na glavno vsebino

10 nasvetov za kreiranje dobrega partnerstva

10 nasvetov za kreiranje dobrega partnerstva

10 nasvetov za kreiranje drugačnega partnerstva

Dobesedna definicija razmerja je razdalja med dvema objektoma. Si kreirate razmerje, ki ustvarja razdaljo in ločenost? Ali vam je vaše razmerje v doprinos? Razmerje je vaš posel. Kako pravzaprav vodite svoje razmerje?

Kaj če bi se vsako jutro zbudili in rekli, “Vau, v tem razmerju sem. Kaj lahko zdaj ustvarim, kar prej še nisem bil sposoben?” Kaj če razmerje ne bi bilo le ena plus ena, ampak ena plus milijon?

Poglejte si 10 nasvetov za ustvarjanje boljšega razmerja, od Simone Milasas in Brendona Watt-a.

 

#1. Se zabavate?

Če se ne zabavate, se vprašajte, zakaj to počnem? Ni vam nujno potrebno imeti razmerja; je le izbira. Če se ne zabavate, vprašajte “Kaj je še mogoče?”, ali “Kakšen sem lahko, ali kaj naj storim, da to spremenim?”. Vprašajte. Poglejte na katerokoli situacijo o kateri dvomite in vprašajte “Ali me to zaustavlja, ali mi odpira nove možnosti?”. Če vam ni v doprinos, si resnično to želite? Namesto, da poslušate prijatelje ali družino; kaj če bi si sami izbrali? Preprosto vprašajte, “Mi je to razmerje v doprinos?” Ja ali ne?

 

#2. Krijte partnerju hrbet

Kaj to pomeni? Dovolite partnerju, da je takšen kot je. Če se spopada z nečim, pomeni, da se spreminja in bo po tej izkušnji še boljši; pomislite, se življenje res kdaj poslabša, ali gre vedno na boljše? Kaj če bi se postavili tudi zase? Če se ne boste najprej postavili zase, se boste težko za koga drugega. To pomeni, da se zavedate, da ste brilijantni in da je vredu, če imate kdaj tudi žalostne trenutke, saj veste, da boste slej ko prej prišli iz tega.

 

#3. Brez pričakovanj

Če pričakujete, da bo vaš partner nekdo ali nekaj kar si vi želite, potem bo šel slej kot prej eden od vaju v obsodbe. Samo zato, ker je vaš partner nekaj izbral včeraj še ne pomeni, da bo enako izbral danes. Kaj če si ne ustvarjate definicije o tem kdo vaš partner je, ampak mu preprosto pustite biti kar res je? Kaj če ne bi delovali iz pogleda, kakšen je bil partner včeraj, ampak bi se osredotočili na to, kakšen je danes? Sama imam vsakodnevno drugačno razmerje; kot, da ne bi bila isti osebi. Drug na drugega gledava vsak dan na novo.

 

#4. Dopuščanje

Dovoliti morate, da se vaš partner spreminja in da si izbira kar si želi. Česarkoli se loti, dovolite mu to biti in narediti. Navsezadnje, ne morete od nekoga pričakovati, da se bo spremenil, lahko mu le dovolite spremembo. Če pričakujete od nekog, da se bo spremenil, to ustvari konflikt, kar se zelo razlikuje od dovoljevanja spremembe. Koliko dovoljevanja imata lahko vi in vaš partner?

 

#5. Bodite hvaležni

Poglejte kdo ste in bodite hvaležni zase. Poglejte osebo, s katero ste v razmerju in bodite hvaležni zanjo. Raje kot ‘pričakovati’,’se ločevati’ ali ‘projecirati’, poglejte s kom ste in bodite hvaležni zanj. To osebo ste si izbrali z razlogom. Če bi se zjutraj zbudili z nekom in rekli “Tako sem hvaležen zate. Si velik doprinos k mojemu življenju”, bi bilo vaše življenje drugačno?

 

#6. Vsak dan se zbudite z drugim partnerjem.

Je pritegnilo vašo pozornost? Ne, ne mislim na drugo telo. Če uničite in razgradite vaš odnos s partnerjem vsako noč, se prav vsak dan zbudite z drugim partnerjem in v drugem razmerju! Tako preprosto je, kot izreči te besede – »vse kar je bilo najino razmerje včeraj, uničujem in razgrajujem«. To omogoča popolnoma novim ekspanzivnim možnostim, da se prikažejo. Tudi če ste v zvezi že 20 let, lahko dovolite, da imate novo in drugačno zvezo prav vsak dan. Si želite, da je seks vedno isti? Kaj če bi bilo vsakič ko seksate popolnoma drugače? Lahko se igrate s tem, prav tako, kot z razmerjem.

 

#7. Nihče ni napačen.

Ni vam potrebno biti vsak trenutek zveze srečni. Mantra Access Consciousnessa je »Vse življenje, prihaja k meni lahkotno, radostno in veličastno«. To lahko uporabite kadarkoli za karkoli. Razmerje ne rabi biti pravilno ali napačno, lahko je le zabavno.

 

#8. Dajte moškemu prostor

Večina moških, procesira stvari drugače od žensk, zato potrebujejo svoj čas in prostor. Ko opazite, da vaš moški gre skozi nekaj, ga lahko vprašate »Ti lahko kaj priskrbim? Ali potrebuješ kaj?; to vprašajte iz energije podpore, ne iz pričakovanja odgovora. Potem, pa mu dajte prostor, da je in da naredi kar je potrebno. Ni vam treba »popravljati« svojega partenerja.

 

#9. Najemite strokovnjaka

Velikokrat vidim, kako ženske svojim moškim neprestano naročajo kaj morajo narediti. S tem jih ne spoštujete, le uničujete. Če želite, da se nekaj naredi, ne pričakujte tega od vašega partnerja. Sledite nasvetu Garya Douglasa, ustanovitelja Access Consciousnessa; že nekaj let nazaj je rekel ,»Če želite nekaj popraviti, najemite strokovnjaka«. Kot sem že prej omenila, ne pričakujte, da bo partner vse naredil, četudi je potrebno pritrditi le pipo. Samo uživajte ob svojem partnerju.

 

#10. Utihnite

Vsakič, ko želite nekaj povedati, se vprašajte »Bo to dejansko doprinos?« ali »Kakšno prihodnost bo to ustvarilo?«. Mogoče je lahko veliko večji doprinos, če ostanete tiho.

 

Torej, kaj če ste se pripravljeni s partnerjem zabavati? Kaj če je to mesto doprinosa, kreiranja in zabave? Kako bi to izgledalo? Kaj bi to izgledalo danes?

Članek je povzet po Access Consciousness Blogu. 

 

Povejte naprej:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...